maandag 30 december 2013

De duurste drankjes.


Vijf dranken die zo duur zijn, dat het bijna zonde is om ze op te drinken. 
Wie geeft er een rondje? 

   

5. Ruimtebier 
Sapporo's Space Barley
Kost dat? 
130 euro voor een sixpack, oftewel 21,60 per blikje.
Waarom? 
Het bier is gemaakt van ruimtegerst. 
Het zaad werd door astronauten meegenomen en in vijf maanden opgekweekt in het International Space Station. 
Daarna ging de gerst per ruimtevaartuig terug naar de aarde, waar de Japanse brouwerij Sapporo er een fijn licht biertje met 5,5 procent alcohol van brouwde.



4. Wijn met dure naam
Henri Jayer Richebourg Grand Cru 1978
Kost dat? 
11.705 euro per fles
Waarom? 
Je betaalt vooral voor de naam. 
Henri Jayer was een beroemde Franse wijnmaker uit het Franse dorpje Vosne-Romanée, in de Bourgogne-streek. 
Zijn wijngaard Richebourg produceert nog steeds poepdure Grand Cru (‘groots gewas’)-wijnen. 
Daar groeien volgens wijnkenners druiven met de volste smaak ter wereld. 
En de fles uit 1978 is extra duur, omdat hij zo oud is. 



3. Whisky van vlak na de oorlog
Macallan 1946
Kost dat? 
340.000 euro per fles
Waarom? 
Hij is zo prijzig omdat de drank kort na de Tweede Wereldoorlog is gestookt op turf. 
Normaal gebeurde dat met kolen, maar die waren schaars in die tijd. 
Daarom is het een van de eerste whisky's die op die manier is gemaakt. 
En daar betaal je ook voor. 



2. Fles (o ja, met champagne erin)
Gout de diamants
Kost dat? 
1,4 miljoen euro per fles
Waarom? 
Vanwege de fles, ontworpen door designer . 
Hij is versierd met 18 karaats witgoud en Swarovski kristal.  
O ja, en de wijn is ook lekker. 
Het is een mengsel van Grand Gru Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven. 



1. Mix van duurs   
Winston cocktail 

Kost dat? 
9658 euro per glas
Waarom? 
Logisch: als je heel veel dure drank bij elkaar gooit, krijg je vanzelf een peperduur glaasje. 
Zo zit er in deze cocktail onder meer een scheutje Grand Marnier Quintessence, van een slordige 660 euro per fles. 
Het prijzigste ingrediënt is de Croizet Cognac uit 1858, van 117.000 euro per fles.

meer op http://5-five-5.blogspot.nl/


Bron: M. Metz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten