vrijdag 12 januari 2018

Sterven in de voedingsindustrie: Paling

Levend zouten.

Welk dier?
Paling.

Hoe werkt het?
De traditionele manier van paling verwerken begint in een tank met zout en water.
Het zout zorgt ervoor dat de slijmlaag van de huid gaat.
Als de vis er een tijd in heeft gelegen, worden zijn ingewanden er uit gehaald.

Hoe reageert het dier?
De palingen maken wilde bewegingen en proberen uit het zoute water te ontsnappen.
In warmer water zijn de bewegingen heftiger, waardoor het slijm sneller van de huid afgaat.
Pijn bij vissen is een heel complex onderwerp.
Hun brein zit anders in elkaar dan het onze.

Voordeel van de methode?
Het zoutbad is goedkoop en snel gemaakt.

Nadeel van de methode?
De zoutbadmethode is voor de palingen vermoedelijk allesbehalve prettig.
Daarom stappen Nederlandse palingrokerijen over op apparatuur waarmee ze de vissen elektrisch verdoven.




meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten